L’ANC defensa proclamar la independència si l’Estat impedeix el referèndum

Ho diu el full de ruta que el seu Secretariat Nacional ha aprovat per unanimitat i que ha penjat al seu web: els socis han rebut la proposta aquest dimecres i podran estudiar-la i presentar esmenes de cara a l’Assemblea general.

El document aprovat es traslladarà a les bases en aquesta assemblea general ordinària, que s’ha convocat per al dissabte 29 d’abril a Sabadell.

El text afirma que “davant la impossibilitat física de fer el referèndum o la seva supressió, la inhabilitació o la intervenció de les institucions de govern catalanes, l’ANC organitzarà les mobilitzacions necessàries” perquè el Parlament aprovi la Llei de Transitorietat Jurídica i proclami la independència.

Afegeix que una inhabilitació del president i d’electes del Govern o del Parlament o una suspensió o intervenció de l’autonomia haurien de comportar que l’Assemblea d’Electes de Catalunya (Aecat) assumís “la màxima representació legítima, sobirana i institucional de Catalunya per completar el procés d’independència”.

El document constata que l’Aecat (fundada per l’Associació de Municipis per la Independència, AMI) hauria de tenir la capacitat de proclamar la independència; de redactar, aprovar i sancionar normes jurídiques de la nova legalitat, i de convocar immediatament eleccions constituents.

El text també preveu que l’aprovació de la Llei de Transitorietat provoqués que el Govern central volgués impedir el referèndum amb mesures “coercitives”: l’ANC només consideraria vigent la legislació de la llei de desconnexió; faria costat a les institucions catalanes; activaria l’Aecat si és necessari, i reclamaria el suport de la comunitat internacional.

Deixa un comentari